Sunday, December 19, 2010

Resepi ari Blog Mat gebu..



Sori ye che mat ... saya suka sangat resepi nie n... nak jadikan resipi simpanan peribadi  so dah banyak kali buat memang sedap dan mudah... halal kan ye...

BAHAN-BAHANNYA


10 keping puff pastry jenama "Kawan" saiz 4 x 4 inci
Blueberry filling secukupnya

@ boleh tukar dengan inti sardin
macam inti karipap tu... sedap...1 kuning telur + 1 camca teh susu cair = kacau rata

CARA MEMBUATNYA 

  1. Ambik 1 keping  pastry puf jenama kawan tadi , potong  4 bahagian Jadikan empat segi sama  Ambil 1 bahagian, buat potongan pangkah( x) . Bahagian satu lagi, diletak 3/4 camca teh blueberry fillling atau inti sardin  tutup dengan bahagian yang dipotong dan tekan tepi2nya dengan garfu. 
  2. Sapu kuning telur dan bakar pada pasti yang dah di tutup dengan pasry pangkah tadi  selama 25 minit. Sejukkan  kalau makan panas-panas sedap sunggug... 
  3. satu pastry dapat 2  keping saja... 

No comments: