Fonemena Semperit melanda raya tahun nie...
Geram sungguh melihat keayuan dan kecantikan biskut yang dihasilkan oleh seorang rakan FBku Haida ... cantik dan menawan ... Haida pulak tak lokek ilmu dan telah memberi beberapa tip dan resepinya sekali... 2 kali aku mencuba dan mencuba nampak senang tapi 2 kali juga fail... Tulah akibat derhaka kat biskut... aku tak putus asa.. cuba dan mencuba... Nie aku tayangkan gambar sebelum di bakar ... macam ok je... walaupun rupanya tak sama dengan Haida punya...tapi bila bakar lain macam je.. penyeknya... Tak pe... bak kata orang usaha tangga kejayaan...Aku akan buat sampai jadi..
Hubby pula kata namanya Biskut Dahlia... masa kecil dula rajin juga dia menolong arwah ibunya ......
Jom tengok gambarnya ....
Nie Biskut Ciptaan haida Rifqi Cantikkan ... boleh ya Haida akak taq gambar nie dalam blog
saya.... Beza betul kan.....
Jom saya share kan resepi dari Haida Rafqi ......
250 gram
butter
50 gram gula aising
1 penutup esen vanilla
1 peket tepung kastard cap bunga merah
2 sudu besar tepung jagung
½ biji kuning telur
Gaul butter dan gula hingga sebati,masukkan telur, esen vanilla,tepung kastard,pas tue tepung jagung...sedikit ceri untuk hiasan...
50 gram gula aising
1 penutup esen vanilla
1 peket tepung kastard cap bunga merah
2 sudu besar tepung jagung
½ biji kuning telur
Gaul butter dan gula hingga sebati,masukkan telur, esen vanilla,tepung kastard,pas tue tepung jagung...sedikit ceri untuk hiasan...
Emak cakap boleh tabur atasnya dengan gula warna -warna atau manik cantik juga,,,emmm nanti aku cuba ya...
Selamat mencuba
3 comments:
kt mn nk cari tepung kastard cap bunga merah area putrajaya er..tercari2 tp blom jmp..
kat mn nk cari tepung kastad cap bunga merah kt area putrajaya er..ade sape2 tahu x..
akak tak pastilah kalau area PJ sbab jarand sekali nak kesana.. kalau kat JB senang sikit nak cari... dalam bungkusan kastrad tu ada senduk plastik....
Post a Comment