Jom kita lihat resepinya
Pastry tart
170 gm margerin
50 gm gula asing
1 biji telur gred c
290 gm tepung gandum
1 sudu vanilla
Jam nenas untuk diletakkan ditengah - tengah kulit tart .. (macam intilah)
1. pukul mentega dan gula hingga sebati jangan kembang sangat tau .. akak gunakan senduk kayu je..
2. Kemudian masukkan vanila dan telur kacau sebati lagi
3. masukkan tepung sedikit demi sedikit .. hingga digaul sebati
4. Amil acuan tart bentukkan dan bakar dalam suhu 150 c selama 15 minit
5. Bila dah sejuk boleh masukkan cornflake dan tabur dengan manik - manik mutiara..
6. Bakar lebih kurang 10 minit...
Untuk filing Cornflake
30 gm mentega
20 gm gula kasar
1 sudu madu
100 gm cornflake - hancur-hancukan (jgn blender tau)
1. cairkan mentega dengan gula kemudian masukkan madu.. kacau lagi.
2. Tutup api msukkan pula cornflake yang telah dihancurkan tadi .
Selamat mencuba
Cantik kan... Hasil air tanganku...
1 comment:
Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...
Post a Comment