Resepi ini dari kak sabariah... banyak juga resepinya yang aku dah cuba yummmm menjadi dan sedap terutama ayam masak merah tabur dengan daun limau purut... kini dia menjadi lauk kegemaran anak lelakiku... sedap katanya...
Kini aku mengabadikah resepi ciptaannya dalam blog ku... boleh ya kak...senang nak mencari bila teringin nak makan...
jom intai resepi dari kak sabariah..
Bahan-bahannya
150 mentega/marjerin
120g tepung gandum
80 g tepung kastad
50g tepung jagung
80g gula icing
1 biji kuning telur
sedikit ceri
Putar mentega dan gula icing hingga kembang
Masukkan kuning telur dan gaul rata
kemudian masukkan kesemua tepung dan uli hingga lembut
Sudah boleh dipaipkan keatas dulang.
Bakar dalam ketuhar selama 20 minit dgn suhu 170C
biskut ini kepunyaan dan hak kak sabariah bahasar
No comments:
Post a Comment